קרקוע – הדרך הראשונה להיות בנוכחות עם עצמיכם ועם גופכם!
דיברנו כאן כבר על תשומת לב לגוף (אם לא קראתם עדין, מוזמנים לקרוא כאן), אבל איך עושים את זה? מה אפשר להרוויח מה?
ישנן דרכים רבות וגם רווחים רבים, אתייחס קודם כל לאספקט אחד שהוא הבסיס: קרקוע.
מה זה קרקוע? פשוט כפי שזה נשמע: יצירת קשר עם ואל האדמה, אל הקרקע. אתם עומדים על הקרקע, צועדים עליה, אבל האם אי פעם שמתם לב לאיכות המגע איתה?
למה זה טוב?
כאשר אתם חשים את הקשר לאדמה, הדבר יוצר באופן מיידי תחושה של איסוף ונוכחות. אתם וודאי מכירים אנשים שהם סוג של מרחפים, לא ממש שמים לב למתרחש סביבם. אולי אתם חשים כך בעצמכם לפעמים, או חווים רגעים בהם אתם כאילו לא באמת נמצאים. זהו חוסר בנוכחות. לפעמים זה נחמד לרחף, אבל לעיתים קרובות זה מציב אתכם לא בפוקוס, וחשוב מזה, מחוץ לעצמכם.
כדי להבין את זה במלואו, דמיינו עץ. העץ מחובר היטב לקרקע דרך השורשים שלו. ככל שהשורשים מעמיקים ומתרחבים אל תוך הקרקע, כך צמרתו יכולה לגדול ולהתרחב. זהו עץ שמספק צל ומזמין אנשים להישען על גזעו. זהו עץ שיהיה חזק, מושרש ניטב בקרקע ולא ישבר עם משב רוח קלה.
כשאתם מקורקעים, אתם יכולים להרוויח את אותן איכויות: אתם תהיו בנוכחות מלאה, מוכנים להיות ולפעול. קרקוע הוא דבר כל כך פשוט ויחד עם זה בעל השפעה עצומה. אם אתם הורים, ילדכם יקלטו את זה וירגישו שיש להם על מי להישען, הם ירגישו נתמכים ומוגנים. זה נכון גם עבור מי שמוביל אנשים או מנהל אותם במקום עבודה, תוכלו להעצים את האנשים שלכם רק מעצם האיכות של נוכחותכם.
אז איך לעשות את זה? איך להתקרקע?
תרגלו זאת עם גופכם:
1. עמדו כשרגליכם פסוקות מעט. שימו לב לכפות הרגליים על הקרקע.
2. הרימו את העקב הימני שלכם, שימו לב למשקל הגוף העובר לרגל השמאלית, החזירו את העקב חזרה למקומו.
3. הרימו את העקב השמאלי שלכם, שימו לב למשקל הגוף העובר לרגל הימנית, החזירו את העקב חזרה למקומו.
4. הרימו את בהונות הרגליים, הרגישו את הכריות והעקבים עדין על הקרקע, החזירו את הבהונות והרגישו את יצירת המגע המחודש עם הקרקע. שימו לב לתחושה של כל כפות הרגליים על הקרקע לעוד רגע.
תרגלו זאת פעם ביום. בנוסף, הדגישו את הקשר והמגע של כפות הרגליים בקרקע בכל הזדמנות שיש לכם במהלך היום, כמו למשל כאשר אתם עומדים בתור ומחכים למשהו.
התחילו לתרגל. ככל שתתרגלו, כך זה ישנה את תחושת הנוכחות שלכם ואת הדרך בה אתם מתהלכים בעולם.
* איור אלכס מן.
Comments